Heti könyvajánlónkból kiderül, hogy sokan nem mernek változtatni az étkezési szokásaikon annak érdekében, hogy egészségesebbek legyenek. Egyesek túl komplikáltnak hiszik, mások úgy gondolják, túlságosan drága egészségesen táplálkozik, míg akadnak olyanok is, akik egyszerűen csak nem szeretnének lemondani a kedvenc ételeikről.
Azonban olyan emberek is szép számmal akadnak, akik változtattak az étrendjükön, ám később mégsem sikerült egészségesnek maradniuk. Hogy miért? Egész egyszerűen azért, mert az egészséges táplálkozásra egyfajta átmeneti megoldásként gondoltak. Pedig ennél többről van szó, hiszen hosszú távon csak úgy maradhatunk fittek és egészségesek, ha életstílust váltunk, és odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. Rengetegen csak egy adott időintervallumban képesek gondolkodni, aminek következményeként az eredmények nem lesznek tartósak.

Az egészséges táplálkozás alapjai kiskönyv

Amikor az egészséges táplálkozás alapjairól van szó, senkit sem ér meglepetésként, hogy csökkenteni kell a szénhidrátbevitelt. A fehér tésztákat mindenképpen érdemes kerülni, valamint az extra cukrot tartalmazó ételeket is. A különféle transzzsírokat tartalmazó élelmiszerek ugyancsak rendkívül kártékonyak az egészségre, és nagyban hozzájárulhatnak a szívbetegségek kialakulásához, így ezeket fokozottan kerülni kell.A közhiedelemmel ellentétben az egészséges táplálkozás nem a drasztikus megvonásokról szól. Mértékkel szinte bármilyen kedvenc finomságunk fogyasztható, azonban fontos odafigyelni, hogy mikor és mennyi testmozgás mellett tesszük ezt. Az italokat illetően fontos szabály, hogy nem szabad folyadékként bevinni kalóriákat, ezért az édes üdítőket érdemes kerülni. további egészséges témákért keresd fel a 54health.com oldalt.