Tudjuk, hogy a külső forrásból történő kollagénbevitelre számos opció nyílik: a különféle porok, tabletták és folyadékok között azonban gyakran megfeledkezünk a kollagén krémről, amelyet főleg szépségápolási okokból keresnek az emberek.

Amikor a bőr öregedéséről van szó, akkor lényegében a szervezetünkben lévő kollagénszintről, illetve annak csökkenéséről beszélünk. A kollagén szinte a testünk minden elemében megtalálható, felel a porcok és ízületek egészségéért, a csontok struktúrájáért, gondoskodik bizonyos belső szervek védelméről, a hajszálak, körmök és a bőr egészségéről. Lényegében minél több kollagén található meg a testünkben, annál feszesebb, teltebb és hidratáltabb bőrnek örvendhetünk.

A probléma, hogy a test természetes kollagénszintje az évek múlásával csökken. Sőt, ez még nem az egyetlen probléma: az ultraibolya sugárzásnak való kitétel, valamint különféle egészségtelen szokások – így például a dohányzás és alkoholos italok fogyasztása – a kollagén szintjének további csökkenéséhez vezet. Ezt a bőrön megjelenő vonalakon, valamint az első ráncokon fogod észrevenni elsőként. Ezeknek a tüneteknek a megelőzéséhez elsősorban kollagén pótlásáról kell gondoskodnod.
Hogyan segíthet a kollagén krém a fiatalságod megőrzésében?

Manapság kollagén termékek egész sora, köztük krémek és kiegészítők fedezhetők fel a boltok polcain. A különféle kollagének fogyasztása bizonyítottan serkentik a természetes előállítást és jótékony hatással vannak az egészségünkre, de mi a helyzet a kollagén krémekkel?

kollagén krém hatásai

A legtöbb esetben a kollagén krémet a bőr ápolására javasolják. Mivel a táplálékkiegészítők hatékonyabbak érik el a testünk kollagénszintjének növelését, a krém inkább a bőr hidratáltan tartásában játszhat szerepet. Természetes formában a kollagén a bőrünk második rétegében található meg, amely egyfajta kötélként szolgál a sejtek összetartására. A gyakorlatban igencsak nagy molekulákról van szó, amelyek nehezen fognak áthatolni a bőr első rétegén, ami megnehezíti a különféle krémek hatékonyságán. Ahhoz, hogy a kollagéntermelés hatékonyan megkezdődhessen, a kollagén molekuláknak át kéne jutniuk a bőr második rétegébe.

Mivel ez a felszíni alkalmazással nem valósulhat meg kellő hatékonysággal, ezért a kollagén krémek elsősorban azért lehetnek hasznosak, hogy átmenetileg hidratálják a bőrt, valamint kisimítsák, szépítsék a ráncokat. Ez persze már önmagában kellő előny lehet a számodra, különösen a hidegebb hónapokban, amikor a bőr hajlamosabb kiszáradni. Általánosságban azonban elmondható, hogy a kollagén leghatékonyabb bevitele a különféle táplálékkiegészítőkkel (porokkal, italokkal és kapszulákkal) valósítható meg.

További részletekről itt olvashatsz: https://legjobbkollagen.hu
A könyvet itt rendelheted meg: https://www.amazon.com