Tudjuk, hogy a külső forrásból történő kollagénbevitelre számos opció nyílik: a különféle porok, tabletták és folyadékok között azonban gyakran megfeledkezünk a kollagén krémről, amelyet főleg szépségápolási okokból keresnek az emberek.

Amikor a bőr öregedéséről van szó, akkor lényegében a szervezetünkben lévő kollagénszintről, illetve annak csökkenéséről beszélünk. A kollagén szinte a testünk minden elemében megtalálható, felel a porcok és ízületek egészségéért, a csontok struktúrájáért, gondoskodik bizonyos belső szervek védelméről, a hajszálak, körmök és a bőr egészségéről. Lényegében minél több kollagén található meg a testünkben, annál feszesebb, teltebb és hidratáltabb bőrnek örvendhetünk.

A probléma, hogy a test természetes kollagénszintje az évek múlásával csökken. Sőt, ez még nem az egyetlen probléma: az ultraibolya sugárzásnak való kitétel, valamint különféle egészségtelen szokások – így például a dohányzás és alkoholos italok fogyasztása – a kollagén szintjének további csökkenéséhez vezet. Ezt a bőrön megjelenő vonalakon, valamint az első ráncokon fogod észrevenni elsőként. Ezeknek a tüneteknek a megelőzéséhez elsősorban kollagén pótlásáról kell gondoskodnod.
Hogyan segíthet a kollagén krém a fiatalságod megőrzésében?

Manapság kollagén termékek egész sora, köztük krémek és kiegészítők fedezhetők fel a boltok polcain. A különféle kollagének fogyasztása bizonyítottan serkentik a természetes előállítást és jótékony hatással vannak az egészségünkre, de mi a helyzet a kollagén krémekkel?

kollagén krém hatásai

A legtöbb esetben a kollagén krémet a bőr ápolására javasolják. Mivel a táplálékkiegészítők hatékonyabbak érik el a testünk kollagénszintjének növelését, a krém inkább a bőr hidratáltan tartásában játszhat szerepet. Természetes formában a kollagén a bőrünk második rétegében található meg, amely egyfajta kötélként szolgál a sejtek összetartására. A gyakorlatban igencsak nagy molekulákról van szó, amelyek nehezen fognak áthatolni a bőr első rétegén, ami megnehezíti a különféle krémek hatékonyságán. Ahhoz, hogy a kollagéntermelés hatékonyan megkezdődhessen, a kollagén molekuláknak át kéne jutniuk a bőr második rétegébe.

Mivel ez a felszíni alkalmazással nem valósulhat meg kellő hatékonysággal, ezért a kollagén krémek elsősorban azért lehetnek hasznosak, hogy átmenetileg hidratálják a bőrt, valamint kisimítsák, szépítsék a ráncokat. Ez persze már önmagában kellő előny lehet a számodra, különösen a hidegebb hónapokban, amikor a bőr hajlamosabb kiszáradni. Általánosságban azonban elmondható, hogy a kollagén leghatékonyabb bevitele a különféle táplálékkiegészítőkkel (porokkal, italokkal és kapszulákkal) valósítható meg.

További részletekről itt olvashatsz: https://legjobbkollagen.hu
A könyvet itt rendelheted meg: https://www.amazon.com


Ha érdekes a tetoválások világa, és szeretnél jobban elmerülni a témában, akkor az egyik legjobb mód erre az internet mellett a különféle könyvek. Meglepődnél, milyen sok minőségi könyv érhető el tetoválás témában, amelyek nem csak érdekes olvasnivaló gyanánt, de emellett sok-sok szép alkotást is megcsodálhatsz. Ismerj meg öt olyan könyvet, amit előbb-utóbb mindenképpen érdemes beszerezned.

Halogatás könyv

1. The Mammoth Book of Tattoos

Ez a könyv mindenféle stílusú tetoválásra kitér, legyen szó törzsi tetoválásokról, kínai karakterekről vagy mondjuk hieroglifákról. Akár az egyszerű motívumokat, akár az egész testes alkotásokat részesíted előnyben, ez a könyv jó választás lesz a számodra.




2. Tattoos

A Mitch O’Connell által írt, egyszerűen csak Tattoo címet viselő könyv 250 tetoválás dizájnt tartalmaz Mitchell legjobb könyveiből. A keményvonalas rajongóknak kötelező darab, így ha közéjük tartozol, akkor a te gyűjteményedből sem hiányozhat ez a könyv.

3. Tattoo Johnny: 3,000 Tattoo Designs

Egy hatalmas kollekcióra vágysz a legjobb tetoválásokból? Több ezer különféle dizájnt találsz Tattoo Johnny ”3,000 Tattoo Designs” című könyvében, így biztosan megtalálod a neked legjobban tetsző alkotásokat. Kiváló könyv akkor, ha nem tudod eldönteni, milyen típusú tetoválást szeretnél, és szükséged van némi extra ihletre.

4. Basic Fundamentals Of Modern Tattoo

C.R. Jordan ”Basic Fundamentals Of Modern Tattoo” című könyve nem arra tanít meg, hogyan készíts tetoválásokat profi módon, vagy hogyan csinálj több millió dollárt azzal, hogy tetováló szalont nyitsz. Itt az alapokról van szó, egy olyan ember tollából, aki megtanulta a tetoválás készítésének folyamatát, és leírta a tapasztalatait. Szuper választás, ha nem csak a tetoválások gyűjtése, de azok készítése is foglalkoztat.

5. Vintage Tattoos: The Book of Old-School Skin Art

A tetoválások sokat változtak az évek során, és ahogy egyre népszerűbbé váltak, egyre többen kezdik el újra felfedezni a régi vágású tetoválásokat, amik például tengerészeken, gengsztereken vagy lázadókon voltak. Ebben a tematikus fejezetekre osztott könyvben különféle tetoválásokat csodálhatsz meg a múltból.


A halogatás az a rossz szokás, amire akarva vagy akaratlanul mindenki hajlamos – jó eséllyel még Te is. Ez az egyik legnagyobb akadályozója annak, hogy igazán produktív lehess a napod során, és időben végezni tudj mindennel. Sajnos az ember életében akadnak olyan feladatok, amelyeknek bizony nem szívesen áll neki, és ilyenkor általában jön a jól megszokott halogatás. A gond ezzel csak az, hogy bár egy ideig ki tudsz bújni az adott feladat alól, néhány nap, netán néhány óra után mindenképpen rá kell fordítanod az időt. A gond ezzel az, hogy általában olyankor, amikor pláne nincs hozzá kedved, inkább olvasnál egy jó könyvet a szabadidőben, vagy fordítanál időt a családodra. A halogatás rengeteg embernél okoz hasonló gondokat minden nap, és bár egy idő után a legtöbbek tudatában lesznek, és nagyon idegesíti is őket a dolog, nem hajlandóak ellene tenni semmit. Pedig szerencsére van megoldás, hogy legyőzd a produktivitás egyik legnagyobb ellenségét.

Halogatás könyv

Elsőként érdemes megválaszolnod a választ arra, hogy egyáltalán miért merül fel benned a halogatás gondolata? Ez nem túl bonyolult, hiszen az ok az esetek döntő hányadában az, hogy semmi kedved nincs az adott feladathoz. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy a jövőben ez változik majd, így a hangulatodra sem túlságosan érdemes alapozni. Ehelyett érdemes megpróbálnod megtalálni a halogatás valódi okát, és ennek megfelelően cselekednek. Túl sok mindent kell csinálnod egyszerre? Fogd a teendőt, és bontsd fel több kisebb szeletre. Nem tudod, hogy vágj bele valamibe? Írd össze apránként, hogy könnyebb legyen belekezdeni. Ha túlságosan nagy feladatot akarsz egyben megoldani, akkor hacsak nincs kedved hozzá elképesztően, valószínűleg halogatás lesz a vége.



Ha felbontod kisebb szeletekre, könnyen kiküszöbölheted a problémát, és így szép lassan fogsz a végére érni, ami sokkalta kellemesebb. Emellett arra is fontos figyelmet fordítanod, hogy az egészet élvezettel csináld. Ne habozz elmenni a kedvenc kávézódba vagy berakni a favorit lejátszási listádat a melóhoz, és máris sokkal jobb lesz. További részletekről itt olvashatsz.


Heti könyvajánlónkból kiderül, hogy sokan nem mernek változtatni az étkezési szokásaikon annak érdekében, hogy egészségesebbek legyenek. Egyesek túl komplikáltnak hiszik, mások úgy gondolják, túlságosan drága egészségesen táplálkozik, míg akadnak olyanok is, akik egyszerűen csak nem szeretnének lemondani a kedvenc ételeikről.
Azonban olyan emberek is szép számmal akadnak, akik változtattak az étrendjükön, ám később mégsem sikerült egészségesnek maradniuk. Hogy miért? Egész egyszerűen azért, mert az egészséges táplálkozásra egyfajta átmeneti megoldásként gondoltak. Pedig ennél többről van szó, hiszen hosszú távon csak úgy maradhatunk fittek és egészségesek, ha életstílust váltunk, és odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. Rengetegen csak egy adott időintervallumban képesek gondolkodni, aminek következményeként az eredmények nem lesznek tartósak.

Az egészséges táplálkozás alapjai kiskönyv

Amikor az egészséges táplálkozás alapjairól van szó, senkit sem ér meglepetésként, hogy csökkenteni kell a szénhidrátbevitelt. A fehér tésztákat mindenképpen érdemes kerülni, valamint az extra cukrot tartalmazó ételeket is. A különféle transzzsírokat tartalmazó élelmiszerek ugyancsak rendkívül kártékonyak az egészségre, és nagyban hozzájárulhatnak a szívbetegségek kialakulásához, így ezeket fokozottan kerülni kell.



A közhiedelemmel ellentétben az egészséges táplálkozás nem a drasztikus megvonásokról szól. Mértékkel szinte bármilyen kedvenc finomságunk fogyasztható, azonban fontos odafigyelni, hogy mikor és mennyi testmozgás mellett tesszük ezt. Az italokat illetően fontos szabály, hogy nem szabad folyadékként bevinni kalóriákat, ezért az édes üdítőket érdemes kerülni. további egészséges témákért keresd fel a 54health.com oldalt.


Ha nem tudunk dönteni a modern vagy a hagyományos stílus között, vagy mondjuk az egyöntetűen rusztikus stílusú konyhát túl “porosnak”, az egyöntetűen modernt pedig túl ridegnek találjuk, hajrá, legyünk bátrak és alkossuk meg saját, egyedi eklektikus stílusunkat. Az eklektika egyesíti a különféle stílusokat térben és időben: merészen egymás mellé teszi a különféle stílusú bútorokat, éppúgy, mint ahogy mondjuk egy régi konyhabútor modern stílusban újraértelmezve “kerül ki a kezei közül”.

Konyha könyv
Egy eklektikus konyhában az a jó, hogy a hangulatának nem csak része, hanem megalapozója is a “művészi rendetlenség”. Ha a modern stílustól indulunk el, és meggondoljuk, hogy a konyhabútor mennyire alkalmaz nyitott polcokat, mennyire tesz láthatóvá kütyüket és csetreszeket, akkor azt mondhatjuk, hogy a modern egyáltalán nem, a rusztikus részben és az eklektikus pedig egyenesen ezekből építkezik. Olyan, hogy eklektikus konyhaberendezés, nem létezik, aki elég merész ahhoz, hogy így rendezze be a konyhát, az darabonként válogatja össze a konyhabútor elemeit. Egy minimál polc gyönyörűen megfér egy paraszt-tálaló mellett, miközben modern beépített konyhagépeket fognak közre a rusztikus fa szekrények, stb.

Bátran keverhetjük a színeket, illetve a monokróm-multikolor részleteket, a lényeg, hogy az összhatás harmóniát sugározzon. Mivel az eklektikus konyhabútor lelkét a színes és változatos részletek adják, így időről időre meg is újíthatjuk a konyhát, ehhez nem kell más, mint néhány edényt, kosarat kicserélni a polcokon vagy átfesteni a kisbútorokat. A részletekről bővebben itt olvashat!


Aki tudatosan hazudik, az galád… (…)
Aki ismert hazugságokat elhisz, az hülye.


Már hosszú-hosszú évek óta retteg már csak a mélység gondolatától is? A nyári vakációk alkalmával mindig fél bemenni a mély vízbe, sőt még csak a sekélyebb részekre is másokkal együtt megy? Akkor Önnek bizony felnőtt úszásoktatás szükséges, méghozzá minél előbb! Ne féljen elhatározni magát, hiszen gyakorlatilag semmilyen veszély nem leselkedik Önre: elsőként mindenki sekély vízben kezdi elsajátítani az alapokat, majd a későbbiekben folyamatosan zajlik a hozzászoktatás a mélyebb vizekhez.

uszasoktatas-konyv
Szinte egyetlen pillanatnak tűnik majd, mire megtanul magabiztosan úszni, És hogy mégis mennyibe kerül mindez? A felnőtt úszásoktatás Budapest környékén meglehetősen változó, de általánosságban elmondható, hogy 1000 és 2000 forint között kérnek el az iskolák alkalmanként. Ezt az összeget mindig az úszásoktatónak kell kifizetni, aki ezt követően átadja a medence használatára feljogosító beléptető karórárt, amely chippel van ellátva. Ez egyben azt is jelenti, hogy a felnőtt úszásoktatás költsége magában foglalja a belépő árát is, így ezért nem szükséges külön fizetnie. Amennyiben önnek kényelmesebb, természetesen felnőtt úszásoktatás esetén is vásárolható egy havi használatra feljogosító bérlet, amelynek ára körülbelül 10000 forint körül mozog.

Ez első némileg talán soknak tűnhet, pedig gondoljon csak bele, hogy milyen remek befektetése ez hosszútávon! Rövid idő alatt úgy megtanul úszni, mintha már gyerekkorától kezdve ezt csinálná. Végre Ön is nyugodtan felfedezheti majd a vakációk során, hogy mi mindent rejt a tenger mélye, vagy akár még búvárkodni is elmehet. Felnőtt úszásoktatás Budapest környékén számtalan helyen fellelhető, így amennyiben a fővárosban lakik, biztosan nem marad megfelelő edző nélkül. A könyv megrendelhető itt!


Az ember bámul, és nem gondolkozik. Lát, és nem érez. Sem hideget, sem szívdobbanást, sem kül-, sem belvilágot. Csak bámul. Úgy pihen.


Az Enneagram lehetőséget nyújt arra, hogy jobban megértsük a környezetünkben élő emberek viselkedését. A görög eredetű szó egy olyan ember- és önismereti tudást takar, amely kilenc különböző személyiségtípusból, kilenc különféle értékrendből, valamint kilenc eltérő viselkedésmintából áll össze. Az Enneagram modell ismerete gyakorlatilag mindenki számára hasznos: nem csupán saját magunk megismerését segítheti, de számtalan konfliktus is elkerülhető az alkalmazásával, hiszen tudni fogjuk, hogy melyik emberrel miként kell kommunikálni. Ez amellett, hogy a magánéletet pozitívan befolyásolja, az üzleti életben is hatalmas előnyt jelenthet.

enneagram-book

Éppen ezért a tudás elsajátítása ajánlott többek között értékesítőknek, marketingeseknek, tanácsadóknak, valamint vezetőknek is. A tréning elvégzését követően számos szakember tudta még tovább növelni a sikereit, mivel könnyebben meg tudták határozni, hogy az egyes ügyfelek mit hallanak a legszívesebben.

Az Enneagram egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül könnyen tanulható. Segítségével gyorsan megismerhető a fő kilenc személyiségtípus, betekintést nyerhetünk a gondolkodásukba és a döntési mechanizmusaikba. Ezzel a tudással a birtokunkban sokkal ügyesebben tudunk érvelni, így akár már a beszélgetés elején meggyőzhető a partner. Sőt, emellett azt is mindig tudni fogjuk, hogy milyen témákat érdemes kerülni, hogy megelőzzünk értelmetlen konfliktusokat. Ugyan az Enneagram számos előnnyel kecsegtet, megtanulása ennek ellenére mégsem ajánlott mindenki számára. Ilyenek többek között azok, akik már most is pontosan tudják, hogyan győzhető meg valaki, illetve nem kíváncsiak arra, ki milyen indíttatásból viselkedik úgy, ahogy.


Az élet rövid béke s hosszu harc
És a halál rövid harc s hosszu béke.


Legjabb aklakos könyvből kiderül, hogy nem csupán az ajtó és a tető, hanem az ablakok is nélkülözhetetlen elemei egy háznak, amely biztonsági szempontok mellett a kényelem fokozásában is szerepet játszanak. Egy rosszul szigetelő fa ablak télen a kelleténél sokkal több hideget, míg nyáron meleget enged át, így előbbi esetben magasabb fűtésszámlára lehet számítani, míg kánikula idején a komfortérzetünk romlik majd jelentősen.

fa-ablak-konyv
Új fa ablak beszerelése előtt rendkívül fontos tényező a minőség is, amelynek hiánya számtalan problémát szülhet. Ezek a legváratlanabb pillanatokban keletkezhetnek: amennyiben a nyílászáró nem kellőképpen tartós, egyik pillanatról a másikra használhatatlanná válhat a környezeti viszontagságok miatt, rosszabb esetben pedig egy betörőnek is könnyű bejutást biztosít. Emellett természetesen az esztétikai szempontokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen egy csúnya, esetleg ízlésünknek nem tetsző ablak negatív hatással lehet a hangulatunkra. Az Unistol saját műhelyeiben készülő termékekre hosszú távon lehet számítani, hiszen a szakemberek sosem végeznek félmunkát, így minden egyes fa ablak kiemelkedően tartós marad.

A kiváló minőségért ráadásul nem is kell hatalmas összegeket fizetni: a nyílászárók kedvező áron kerülnek legyártásra és beszerelésre, így több pénz marad a ház egyéb részeire. A végeredmény minden esetben egy kompromisszumoktól mentes, amely megbízható forrásokból származó alapanyagokból készült. Hogy biztosan ne kelljen aggódni a későbbi problémák miatt, a cég megújuló garanciát vállal minden fa ablak esetében: ennek keretében ingyenesen igényelhető a nyílászárók alapos utókezelése, így még sokáig bebiztosítható a tartósság.


Minden cselekedet következményei benne vannak magában a cselekedetben.


…Mert írtam, persze, írtam ám rengeteg marhaságot, paródiákat, meg `komolyabbat` is, forgatókönyvet, színdarabot, dalszöveget, játékot, ilyet-olyat, mert valahogy a vérembe keveredett: ne csak beosztott színész legyek, néha fejezzem ki `amúgy`Ÿönmagamat. Ez is bonyolult dolog persze, aki igazi nagy színész kifejezi magát mások szövegei által, meg aztán -alkati dolog- van úgy látszik olyan alkat, aki keresi máshogy? is a helyét, ír, rendez,szerkeszt, kitalál,belepofáz. No, néha én is ilyen letem, s hogy most a Heti hetes országos sikerű TV műsorrá lett- hirtelen kiadók rohantak meg, amiket oda írok:levelek, jelenetek, hozzászólások, hát miért ne jelennének meg könyvalakban?

Kiadó: Glória Kiadó
Kiadás éve: 2002
ISBN: 963928369X
Bolti ár: 2290 Ft
Kedvezmény: 344 Ft (15%)
Internetes ár: 1946 Ft


Őrizkedjünk azoktól, akik lekicsinylik törekvéseinket! A törpék mindig így tesznek, míg az igazán nagyok azt éreztetik velünk, hogy mi is azzá válhatunk.


Csorba Csaba
Árpád örökében – Szent Istvántól III. Andrásig
Bolti ár: 3490 Ft / 12.34 €
Kedvezmény: 524 Ft / 1.85 € (15%)
Internetes ár: 2966 Ft / 10.49 €

Pusztai János
Árpád Háza
Bolti ár: 4900 Ft / 17.32 €
Kedvezmény: 735 Ft / 2.6 € (15%)
Internetes ár: 4165 Ft / 14.72 €

Csorda Csaba
Árpád népe
Bolti ár: 1495 Ft / 5.29 €
Kedvezmény: 224 Ft / 0.79 € (15%)
Internetes ár: 1271 Ft / 4.49 €

Prokopp Mária
Árpád-házi Szent Erzsébet
Bolti ár: 7490 Ft / 26.48 €
Kedvezmény: 1124 Ft / 3.97 € (15%)
Internetes ár: 6366 Ft / 22.5 €

Puskely Mária
Árpád-házi Szent Erzsébet
Bolti ár: 3800 Ft / 13.43 €
Kedvezmény: 570 Ft / 2.02 € (15%)
Internetes ár: 3230 Ft / 11.42 €

Magyar Zoltán
Árpád-házi Szent Erzsébet – Történelem, kultusz, kultúrtörténet
Bolti ár: 3800 Ft / 13.43 €
Kedvezmény: 570 Ft / 2.02 € (15%)
Internetes ár: 3230 Ft / 11.42 €

Deák Viktória Hedvig
Árpád-házi Szent Margit és a Domonkos hagiográfia
Bolti ár: 3500 Ft / 12.37 €
Kedvezmény: 525 Ft / 1.86 € (15%)
Internetes ár: 2975 Ft / 10.52 €

Nincs szerző
Árpád-kori legendák és intelmek – Szentek a magyar középkorból I.
Bolti ár: 2480 Ft / 8.77 €
Kedvezmény: 372 Ft / 1.32 € (15%)
Internetes ár: 2108 Ft / 7.45 €

Fehértói Katalin
Árpád-kori személynévtár
Bolti ár: 6845 Ft / 24.2 €
Kedvezmény: 1027 Ft / 3.63 € (15%)
Internetes ár: 5818 Ft / 20.57 €

Ősz Gábor
Árpádok álmai
Bolti ár: 1980 Ft / 7 €
Kedvezmény: 297 Ft / 1.05 € (15%)
Internetes ár: 1683 Ft / 5.95 €